U Boru dodeljene regionalne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević

BOR – Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine istaknutim preduzećima, lokalnim samoupravama, brendovima, pojedincima i privrednicima, na regionalnom i republičkom nivou.        
Plaketu i zlatnik sa likom poznatog srpskog dobrotvora dodeljuje Privredna komora Novi Sad, tamošnji Fakultet tehničkih nauka i agencija „Media Invent“ koji zajedno realizuju projekat „Put ka vrhu“. Svečanost ovim povodom, za područje Regionalne privredne komore Zaječar, održana je u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru..
Među dvadeset dobitnika ove godine su generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kao lider ukupnog privrednog i društvenog ambijenta regiona, norveški ambasador Nils Ragnar Kamsvag za razvoj privrednih veza naroda Srbije i Norveške i Opština Bor za najbolji razvojni potencijal u regionu, a u ime lokalne samouprave nagradu je primio predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

„Svaka nagrada mnogo znači, ali je i velika obaveza da nastavimo da radimo još bolje. Veliko mi je zadovoljstvo da se ove godine nagrade dodeljuju upravo u Boru i da smo na jednom mestu okupili najveće privredni sa regiona.“
– rekao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.
 
Za najboljeg privrednika Timočke Krajine, zbog pokazanih privrednih rezultata, ali i pomoći koju su prošle godine u vreme poplava i klizišta u Tekiji i okolini pružili stanovnicima, prestižni nagradu dobio je vlasnik preduzeća Tekijanka Kladovo, Živojin Bolbotinović.
Najvažniji projekat u Timočkoj krajini, Srbiji i na Balkanu je svakako izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline u RTB-u Bor. Za rezultate pokazane od 2010. godine na ovom projektu, nagradu za najboljeg menadžera na regionu dobio je direktor projekta Dragan Marinković

„Ova nagrada ne pripada samo meni, već i svim mojim saradnicima za samopregoran, požrtvovan, stručan rad. To je nagrada i za moju porodicu koja je pokazala razumevanje za to što često nisam bio kod kuće i što sam puno vremena provodio na gradilištu.“
– kaže Marinković.
 
Još jedna nagrada za najboljeg privrednika, ovoga puta za naj ženu u biznisu, otišla je u Kladovo direktoru Akcionarskog društva „Đerdap usluge“, Karmenki Babić.
Po odluci žirija, najbolji brend ne regionu je Zaječarsko pivo kompanije Haineken, a nagradu za najbolje preduzeće u regionu dobila je fabrika poljoprivrednih mašina Agromehanika Boljevac.
Za najboljeg domaćina u regionu proglašen je predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.
Za doprinos razvoju rudnika bakra Majdanpek nagradu „Kapetan Miša Anastasijević dobila je upravnica flotacije RBM-a Jelena Đurić. Za najbolje izvozne rezultate nagrađeno je mešoviti preduzeće „Pometon Tir, a u oblasti poljoprivrede priznanje je dobila Seka Vanucić iz sela Gornjane. Fabrika mernih transformatora iz Zaječara dobila je nagradu za korporativnu odgovornost, dok je najuspešnije malo preduzeće štamparija Grafomed Bor.
Nagradu za najboljeg predstavnika za medije na regionu dobila je Gorica Tončev Vasilić, rukovodilac Službe za odnose sa javnošću RTB-a Bor

„Za svaku kompaniju Služba za odnose sa javnošću je izuzetno značajna. Da bi se postigao uspeh neophodan je dobar odnos sa kolegama novinarima, puno poverenje poslodavca, veština komunikacije i odgovarajuća zastupljenost preduzeća u medijima.“
– naglašava Gorica Tončev Vasilić.
 
Direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Boljevac, Neli Đorđević dobitnik je priznanja za doprinos razvoja preduzetničkog stvaralaštva, Tehnički fakultet Bor za zapažene rezultate u obrazovanju i vaspitanju mladih, a pedijatar doktorka Branka Badža za izuzetan kvalitet u lečenju dece. Među dobitnicima nagrade su i Meser tehnogas Ad za poslovnost i primenu međunarodnih standarda vi list kolektiva za tradiciju i doprinos očuvanju istorije Bora i Timočke krajine.
Krajem godine u Novom Sadu istaknutim privrednicima biće dodeljene republičke nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jvkca“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *