70 godina Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru

BOR – Tradicionalna Borina nedelja, poslednja nedelja marta, ove godine posebno je značajna za Gimnaziju „Bora Stanković“ u Boru. Bogatim programom učenika i profesora, ove godine biće obeležen važan jubilej, 70 godina postojanja i uspešnog rada ove obrazovne ustanove. Borski gimnazijalci i ove godine predstaviće se pozorišnim komadom, predstavom „Sabirni centar“, biće organizovana i svečana akademija, promocija školskog časopisa „Naša reč“ i koncert učenika pod nazivom „Svet je naš“.

„U planu je za početak Svečana akademija povodom ovog važnog jubileja. Zatim, u toku je priprema pozorišne predstave „Sabirni centar“, gde imamo malo problema zbog toga što Muzička škola nije u funkciji, odnosno krov prokišnjava, pa ćemo možda biti prinuđeni da predstavu odložimo. U četvrtak, 26. marta u Narodnoj biblioteci, organizujemo promociju časopisa „Naša reč“ koji izlazi od 1960. godine. Pripremamo i izložbu likovnih radova, kao i koncert „Svet je naš“, gde će naši učenici pevati na stranim jezicima“
– istakla je Slobodanka Ignjatović, direktor Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.
 
Gimnazija se od davne 1944. Godine, kada je osnovana, menjala, razvijala, napredovala, ali je uvek ostajala obrazovna ustanova za one koji žele da znaju više, koji žele da poznaju sve oblasti. Borsku Gimnaziju „Bora Stanković“ od osnivanja krase uspesi i zapaženi rezultati učenika i profesora.
 
„Ono što predstavlja Gimnaziju jeste ozbiljan rad, koji prati i veliki uspeh i profesora i đaka ove škole. Naši učenici, oni koji su Gimnaziju završili i koji su tokom školovanja postizali zapažene rezultate, postali su uspešni i cenjeni ljudi, koji sada žive i rade kako u gradu bakra, tako i širom Srbije, pa i sveta. Mi smo ponosni na naše učenike i naše uspehe. U Gimnaziju najčešće i dolaze dobri đaci koji onda tokom četiri godine, koliko su ovde, postižu rezultate u svim oblastima“ – dodala je Slobodanka Ignjatović.
 
Prema rečima direktora, Slobodanke Ignjatović, i uslovi za rad u Gimnaziji su sve bolji. Opremljeni su kabineti u skladu sa savremenim potrebama đaka, zamenjena je stolarija, a svakodnevno se ulaže i u dalje usavršavanje nastavnog kadra. Problem sa kojim se suočava ne samo borska Gimnazija, jeste sve manji broj učenika, koji ipak marljivo rade i bore se za školu koja živi već 70 godina. Program povodom jubileja počinje u ponedeljak Svečanom akademijom u sali Doma kulture u 12 sati.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jzl28″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.