U Boru još 13 pozitivnih na Covid 19, ukupno 50 zaraženih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru još 13 osoba u Boru pozitivno je na korona virus tako da je ukupan broj zaraženih u gradu sada 50. Kako je saopštio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikć jedna cela porodica sa decom starijom od 18 godina pozitivna je na Covid 19. U samoizolaciji nalazi se 315 osoba.

Na odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje u Niš.

U prethodna tri dana sa teritorije grada Bora testirano je oko 116 građana, a javnost će o rezultatima testiranja biti obaveštena.

Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima. Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže“, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *