U Boru obeležena gradska slava Đurđic

Obeležavanje hramovne i gradske slave Đurđic u Boru, počelo je svetom liturgijom u borskom hramu Svetog Velikomučenika Georgija koju je služio episkop timočki Ilarion zajedno sa sveštenstvom borske crkve, a nastavljeno je svečanim činom, rezanjem slavskog kolača i molitvom u Gradskoj upravi.

 BOR – Njegovo preosveštenstvo, episkop timočki  Ilarion, nakon služenja svete arhijerejske liturgiju u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Boru, zajedno sa sveštenstvom borske crkve, u Skupštini Grada Bora, blagoslovio je predstavnike lokalne samouprave, kao i sve zaposlene u Gradskoj kući i prisutne goste, a zatim je održan i tradicionalni svečani čin rezanja slavskog kolača. Episkop timočki Ilarion je čestitao slavu i poručio:

Želim da izrazim svoju ličnu blagodarnost i kao vaš prijatelj i kao episkop timočki, na tome što, ovaj napredak i razvoj koji je očigledan, vi želite da bude blagosloven i da bude dobar za svakog čoveka. U situaciji i vremenu u kojem živimo, jasno vam je da je gotovo nemoguće uvek uspeti u tome u potpunosti, ali važno je vaše obraćanje crkvi Hristovoj za pomoć, jer sve što mi kao ljudi ne možemo sami, Bog će dopuniti u onome što nam je dobro i korisno i za ono što je najvažnije, a to je spasenje i večni život u radosti carstva  nebeskog. Neka molitvama Svetog Velikomučenika Georgija, kojeg danas proslavljate, svi vi ovde sabrani i svi ostali koji se mole, kao i oni koji se ne mole u ovom trenutku ali žele dobro bližima svojim, budu prosvećeni, sačuvani, neka imaju dobro zdravlje i dugovečnost, mir u porodicama, a za to je opet najpotrebniji blagoslov Božiji“.

Prisutnima se obratio i zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević, izrazivši zahvalnost na prilici da se današnjim okupljanjem pokažu zajedništvo, ljubav i sloga, onda kada su najpotrebniji.

Grad Bor ima priliku da živi bolje, da radi bolje i mi smo svi zajedno u tom poslu. Ništa od toga ne bi bilo da nije vere u naše pravoslavlje, da nije vere u to da možemo i moramo da uspemo i da sve prepreke moramo da prevaziđemo na pravdi Boga i po volji Hrista. Danas je veliki dan za naš grad i Gradsku kuću i zato vam hvala što ste došli. Neka vas Bog čuva i srećna slava“.

Obeležavanju slave Grada Bora prisusvovali su predstavnici lokalne samouprave, javnih i javno komunalnih preduzeća i javnih ustanova iz Bora, borskog okruga, vojske i MUP-a Srbije, kao i brojni prijatelji grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.