U Boru održana okružna smotra recitatora

BOR – Okružna smotra recitatora ove godine odžana je u Boru u organizaciji Centra za kulturu opštine Bor. Grad domaćin i Negotin učestvovali su sa po 11 takmičara, po tri u mlađem i srednjem uzrastu, i po pet u starijem uzrastu recitatora. Žiri je ocenjivao primerenost izbora pesme, akcentaciju i dikciju, misaono-emotivni doživljaj, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja. Organizatori i žiri zadovoljni su učesnicima i izborom pesama, pa je odluka o pobednicima bila teška.
Veštinu takmičara u kazivanju stihova pratio je stručni žiri u sastavu: Stevan Jovanović, Vesna Tešović i Nenad Radosavljević, profesori srpskog jezika i književnosti. Prema odluci žirija na republičko takmičenje plasirali su se: Dunja Jošić iz Bora, učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“, Danilo Vasilić iz Bora, učenik šestog razreda Osnovne škole „3. oktobar“ i Boris Lukić iz Negotina, učenik Tehničke škole. Republičko takmičenje recitatora biće organizovano u maju u Valjevu.
[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2noi08″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.