U Boru svečano obeležen Dan rudara Srbije

BOR-Dodelom tradicionalne nagrade „Inženjer Šistek“ u hotelu Jezero na Borskom jezeru kompanije Srbija Ziđin Koper i Srbija Zidjin Majning svečano su proslavile Dan Rudara Srbije. Ovo najprestižnije priznanje, za doprinos razvoju RTB-a Bor,  danas kineskih kompanija ove godine dobilo je devet radnika, a jedan od njih je Slaviša Lalić koji je gotovo ceo radni vek proveo u Jami.

Radim 35 kalendarskih  godina. Ponosan sam na nagradu i delim je sa svim kolegama, pre svega, električarima .Dosta su velike investicije u čiju realizaciju učestvuje veliki broj službi, pa i rudari. Ipak, težak je posao rudara“, rekao je Slaviša Lalić.

Na prijemu u Hotelu Jezero, kojem su prisustvovale delegacije visokih državnih zvaničnika, poslovni partneri, predstavnici društveno političkog života Timočke krajine i Bora, generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Koper  Đen Simining je rekao da se kompanija pridržava koncepta kordinisanog razvoja preduzeća, zaposlenih i društvene zajednice.

Činimo sve da zaposlenima pružimo bolje uslove za rad. Samo do kraja juna u investicije smo uložili više od milijardu i 480 miliona dolara, što je daleko više od ulaganja  koje su definisane sporazumom o strateškoj saradnji. Zaposleno je šest hiljada i 160 radnika, što je odnosu na 2018.godinom više za dve hiljade i 200 radnika radnika“, dodao je Đen Siming.

Čestitajući rudarima praznik gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je rekao.

„Ovo je praznik , pre svega, rudara, bez njih ne bi bilo ovog grada, jednog od najlepših i najuređenijih u Srbiji“, istakao je Milikić.

CH

Od 1968.kada je ustanovljena nagrada „Inženjer Šistek“, ovo visoko priznanje ukupno je  dobilo blizu 390 najzaslužnijih pojedinaca i institucija.Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na prvog direktora Borskog rudnika, Inženjera Franju Šisteka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.