U Boru tri osobe preminule, 52 nova slučaja kovida 19

BOR – U poslednja 24 časa od posledica zaraze virusom kovid 19 u Boru su preminule tri osobe, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Bora.

Zabeležena su ukupno 52 novozaražena pacijenta, dok je njih 48 ozdravilo, tako da je trenutni broj aktivnih slučajeva 855. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti u Metalurgu se smanjuje, ali su u porastu kontrolni pregledi u ambulanti Rudar, koji sve češće imaju srednje tešku ili tešku kliničku sliku. Ukupan broj pregleda koji su urađeni u ove dve ambulante i u dve ambulante u borskoj bolnici veći je od 250.

U Opštoj bolnici u Boru, zbog problema sa respiratornim organima, smešteno je 109 pacijenata, od kojih je 89 pozitivno na virus kovid 19. Osam pacijenata je na respiratorima, a većina ostalih zahtevaju kiseoničku podršku. Samo u toku jučerašnjeg dana bilo je 17 prijema. Osim Grudnog odeljenja, u kovid sistem prebačeni su i Interno odeljenje, Neurologija i Urologija. Ukupan broj mesta u bolnici je za sada 117, a ako bude potrebe u kovid sistem ući će i druga odeljenja. Od nadležnog ministarstva Opšta bolnica Bor dobila je još pet respiratora i monitora.

Među zdravstvenim radnicima Opšte bolnice u Boru 65 zaposlenih ne radi, zbog toga što su pozitivni na virus kovid 19 ili su u izolaciji, devet lekara, 31-na medicinska sestra, a 25-oro u sastavu nemedicinskog osoblja. U Domu zdravlja su zaražena ili u izolaciji 32 radnika. Među njima je sedam lekara od kojih je troje iz službe hitne medicinske pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *