Virus ušao u Dom za stara lica „Vila Katarina“ u Boru

BOR – Virus kovid 19 ušao je u Dom za stara lica „Vila Katarina“ u Boru, kaže direktor ovog doma Milovan Đurić. Od 52 novootkrivena slučaja u Boru, njih 19 je iz ove ustanove, tri radnika i 16 korisnika, a zbog težih simptoma sedmoro korisnika je hospitalizovano i zadržano na daljem lečenju.

Đurić naglašava da su sve mere opreza preduzete u domovima i da oni mesec i po dana rade u karantinskom sistemu, koji podrazumeva da je osoblje 15 dana sa korisnicima bez prekida, tu spava i ne ide van ustanove, a zatim ih smenjuje druga grupa koja je uradila PCR testiranje. To ipak nije bilo dovoljno, a jedina mogućnost je da je neko od osoblja na testu bio negativan, ali se negde slučajno zarazio dok su se čekali rezultati.

Sada je „Vila Katarina“ u Boru podeljena na tri dela, crvenu zonu u kojoj su korisnici koji su pozitivni na virus, sa lakšim simptomima, naranđastu u kojoj su korisnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima i zelenu u kojoj su korisnici koji su negativni, kaže Đurić i dodaje da u drugom Domu u Knjaževcu nema zaraženih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *