U Boru u toku uređenje parkinga i trotoara

Ovih dana putari u Boru fokusirani su na uređenje i proširenje parkinga i trotoara u gradu. Radovi su u toku na nekoliko lokacija, a sve, prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi u skladu sa zahtevima građana. Uskoro će, kako kažu početi i uređenje šetališne zone kod takozvane „Nove tržnice“ gde će biti postavljene behaton ploče.   

BOR – Nakon uređenja dvorišta borske Gimnazije, radnici beogradske firme „Gradnja Kop“ pripremaju teren za asfaltiranje 200 m trotoara u ulici „Devete brigade“ u neposrednoj blizini dve srednje škole. Namera je i da se parking naspram Gimnazije proširi za petnaestak mesta.

Ekipe nadležnog građevinskog preduzeća su pojačane i istovremeno se radi na nekoliko lokacija u gradu. Priprema se teren za proširenje parkinga na oko dve hiljade kvadrata iznad Bolnice gde će nakon asfaltiranja biti mesta za 50 i više vozila. U ulici „Isaka Njutna“ biće izgrađen trotoar kod stanice Bortravela kako bi se olakšao pristup ovom objektu„, najavljuje Marko Nikolić, član Gradskog veća u Boru.

Do kraja naredne sedmice, prema najavama nadležnih trebalo bi da počne postavljanje behaton ploča na oko 4.000 kvadrata javnog prostora, od čega će polovina biti raspoređena u ulici „Kralja Petra Prvog“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.