Više od 300 zahteva za priključak na daljinsko grejanje u Majdanpeku

Na poziv majdanpečke toplane zainteresovanima za priključak na toplovodnu mrežu stiglo je više od 300 zahteva. Ono što je bitno je da će troškove priključka do zgrada snositi toplana, a i ugradnju unutrašnje instalacije finansiraće lokalna samouprava, s tim što će novi korisnici te troškove isplatiti kroz račune za grejanje u naredne dve godine.

MAJDANPEK – Sa početkom rada nove toplane na drvnu sečku, koja je doprinela kvalitetnijem, stabilnijem i 24-oročasovnom grejanju, sve je više Majdanpečana, čije zgrade nisu bile priključene na daljinski sistem grejanja, koji žele da postanu novi korisnici.

Na naš poziv zainteresovanima da se jave, stiglo je više od 300 zahteva. Tokom jeseni i zime biće urađeni projekti, i već početkom proleća trebalo bi da krenu radovi. Ono što je bitno je da će troškove priključka do zgrada snositi toplana, a kako je najavio predsednik Opštine Dragan Popović i ugradnju unutrašnje instalacije finansiraće lokalna samouprava, s tim što će novi korisnici te troškove isplatiti kroz račune za grejanje u naredne dve godine“, kaže Đorđe Roškić, v.d. direktora  JKP „Majdanpek“.

Pored zahteva novih korisnika, na adresu ovog preduzeća sve češće stižu i zahtevi onih koji su se svojevremeno isključili sa toplovodne mreže, a sada bi da se vrate na sistem daljinskog grejanja, koje bi u Majdanpeku trebalo da bude još kvalitetnije. Ovo, pre svega iz razloga što je u toku izgradnja još jedne toplane na biomasu, a tokom leta zamenjen je deo dotrajalog toplovoda i ugrađeno 95 novih podstanica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.