U Boru uskoro počinju da rade bioskop i pozorište

BOR-Korona virus najviše je nekako uticao na kalendar kulturnih dešavanja, a najveći broj važnijih tradicionalnih manifestacija, kao što su Susreti sela, Dani banje, Borsko kulturno leto, na području Bora je otkazano. Ipak, kulturne ustanove su uspele putem onlain platformi da prikažu deo dešavanja iz prethodnog perioda.  Nakon nekoliko mesecije od nedavno je dozvoljeno ublažavanje preventivnih mera i u oblasti kulture.U skladu sa takvim odlukama, borske institucije su veoma brzo prilagodile novim uslovima rada.

Bioskop je spreman,a broj sedišta je  prepolovoljen, u skaldu sa novim merama Vlade, tako da  oko 170 posetilaca može da gleda neko od ostvarenja. U kontaktu smo sa distributerima , pa uskoro očekujemo početak rada bioskopa. U pozorišu se planira izvođeje  kraćih formi kao što su monodrama, stend ap komedije”. rekla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

U planu je takođe da se u narednom period  održe i dve seoske manifestacije za koje su obezbeđena finansijska sredstva. To su Međunarodni festival folklora Zlatno kolo i Festival vlaške izvorne pesme.

Od početka epidemije korona virusa Borska biblioteka je imala skraćeno radno vreme. Od ponedeljka ljubitelji knjige mogu da je posete od 7,30 do 19,30. U Muzeju rudarstva I metalurgije  je u skorije vreme u planu jedna gostujuća izložba, tako da se i u Boru polako normalizuje rad ustanova kulture, a kulturni život vraća na vreme pre izbijanja epidemije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *