U Boru usvojen rebalans budžeta i još 11 odluka

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici 12. predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Najznačajnije odluke odnose se na rebalans gradskog budžeta, u kome se ne menja prihodna i rashodna strana, već se obezbeđuje pozicija za plaćanje 74,4 miliona dinara duga Apotekarske ustanove kompaniji Feniks Farma. Ukupan dug bez kamate prema ovoj kompaniji je 354 miliona dinara, a prema sporazumu čije su potpisivanje odbornici odobrili, do kraja 2023. godine Grad Bor bi trebalo da isplati ovaj, nakon čega će biti otpisana kamata od 152 miliona dinara.

Usvojene su i odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za preduzetnike koji posluju u lokalima čiji je vlasnik Grad Bor za april i maj, urbanoj komasaciji u naselju Bor 2 i industrijskoj zoni, izdavanju poljoprivrednog zemljišta, programu za odbranu od poplava na vodotokovima drugog reda, davanju menica za garanciju Javno komunalnom preduzeću Toplana za isplatu uglja i pokretanju postupka prodaje poslovnog prostora u ulici Bobijeva u Novom gradskom centru, za koji je zainteresovana Inženjerska komora Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *