BOR- U Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Boru novogodišnja noć je protekla relativno mirno. Lekari su intervenisali 25 puta, pet na terenu, a 20 pregleda bilo je u ambulanti.

„Pomoć su tražili hroničari,  pacijenti sa visokom temperaturom, zatim sa lakšim povredama, ali nije bilo povreda od petardi“, rekao je dr Bojan Davidović, lekar u Službi hitne pomoći.

Tokom prepodneva prvog dana nove godine nije bilo većih gužvi u čekaonicama . Najviše pacijenata se javljalo zbog stomačnih problema.

„Ovi stomačni problemi  nisu posledica prekomernog konzumiranja jela već su prouzrokovani virusom. Prate ih visoka temperatura i povraćanje. Pacijentima savetujemo laganu ishranu i ukoliko temperatura bude viša od 38,5 stepeni da piju antipiretike“, dodao je dr Davidović.

Stomačne tegobe prouzrokovane virusom traju dan dva, a ukoliko se one nastave neophodno je da se pacijenti  jave lekaru. S obzirom na nadolazeće praznike lekari savetuju da budemo umereni u jelu i piću, a hroničarima da redovno uzimaju terapiju.

U Hitnoj relativno mirna noć, 1. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *