U javnim ustanovama u Boru problem niske zarade, moguć štrajk

0

BOR – Među predlozima odluka koje će se naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora biće između ostalog izveštaji o radu javnom sektoru u Boru.

U prva tri meseca ove godine od Javno komunalnih preduzeća samo je Javno stambeno preduzeće poslovalo pozitivno i ostvarilo dobit od 5 miliona dinara, dok su ostala preduzeće bila negativna.

Najlošije poslovanje bilo je u borskoj toplani koja u minusu bila više od 280 miliona dinara. Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ imalo je 7 miliona dinara gubitaka, Vodovod 4, Zoološki vrt 2 miliona, a Bogovina približno 140 hiljada dinara. kako se čulo Toplana je i dalje najveći problem, dok ostala preduzeće do kraja godine mogu da zabeleže pozitivan rezultat.

Sve javne ustanove u Boru poslovale su pozitivno. U ovom delu javnog sektora najveći problem su zarade koje su na niskom nivou, čulo se na sednici Gradskog veća. Sindikati su najavili mogućnost stupanja u štrajk, a naredne nedelje očekuju se sastanci lokalne samouprave sa predstavnicima kako bi se našlo rešenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *