U majdanpečkom prihvatilištu mesta za 160 pasa lutalica

MAJDANPEK – U Majdanpeku je okončana izgradnja prihvatilišta za pse lutalice, čime će biti rešen jedan od vodećih komunalnih problema u gradu.

U četrdesetak boksova biće mesta za 160 četvoronožnih beskućnika, o kojima će brinuti pet radnika, koji su prošli obuku na Veterinarskom fakultetu. Zvaničan početak rada prihvatilišta očekuje se nakon dobijanja rešenja od nadležnog ministarstva“, kaže Gradimir Đurić, direktor JP za stambene usluge kojem je lokalna samouprava, koja je i izdvojila sredstva za izgradnju, poverila posao u prihvatilištu. S obzirom na to da je u pitanju sasvim nova delatnost pri ovom preduzeću formirana je služba zoohigijene.

Jedna od budućih radnika u prihvatilištu, koja je prošla obuku na Veterinarskom fakultetu je i Željka Ducić.

Tokom obuke saznali smo sve o načinu brige o životinjama, njihovoj ishrani i veterinarskoj nezi. Osim zbrinjavanja pasa lutalica, jedan od ciljeva biće nam  i udomljavanje što većeg broja životinja“, priča Željka Ducić, koja veruje da će na ovaj način četvoronožni beskućnici živeti u humanijim uslovima, a da će građani biti bezbedniji, jer su ujedi pasa lutalica postali sve češća pojava.

Sredstva za izgradnju prihvatilišta obezbedila je lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *