U Metovnici održani „Miholjski susreti sela“

Kulturno umetnička društva sa područja Bora imala su priliku da još jednom ove godine predstave kulturnu baštinu svog sela kroz pesmu i igru. Okupili su ih Miholjski susreti sela, manifestacija koju je iniciralo resorno ministarstvo. Domaćin je bilo borsko selo Metovnica.

METOVNICA, BOR – U borskom selu Metovnica održani su ovogodišnji Miholjski susreti sela. Manifestacija je okupila devet kulturno-umetničkih društava sa područja grada Bora. Domaćin je bilo Kulturno-umetničko društvo „Polet“ koje je prošlogodišnji pobednik ovih susreta. U okviru programa Miholjskih susreta organizovana je izložba rukovotvorina i predmeta starih zanata, a predstavljena je i tradicionalna kuhinja ovog kraja.

Miholjske susrete sela u Metovnici proglasio je otvorenim gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je istakao da ovakve manifestacije posebno znače jer se njima pokazuje svo bogatstvo kulturne baštine naroda koji ovde žive, posebno Vlaha. „Pravo je blage kada vidite veliki broj dece i mladih obučenih u narodnu nošnju, koji govore i pevaju na svom jeziku i svojim drugarima pokazuju koliko je danas raličitost u Boru naša prednost i uspeh“ naglasio je on.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za brigu o selima i Grad Bor u saradnji sa Kompanijom Ziđin Majning.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.