U najavi smanjenje poreza na imovinu u Majdanpeku

MAJDANPEK- Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je predlog Odluke o utvrdjivanju  prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrdjivanje  poreza na imovinu za 2018. godinu .

“Po ovoj odluci nisu predvidjene veće oscilacije cena u  odnosu na prošlu godinu, naprotiv , u zavisnosti od vrste zemljišta, odnosno zona u kojima se nalaze kuće, stanovi, garaže, poslovne zgrade”, predviđeno je smanjenje izmedju dva i po i pet procenata, kaže Miroslav Todorović, načelnik Odeljenja za finansije, budžet i trezor.

“U opštini Majdanpek, inače, postoje tri zone. prvoj pripada područje Majdanpeka, drugoj gradsko područje Donjeg Milanovca i trećoj seoske mesne zajednice. Kada je gradjevinsko, poljoprivredno i šumsko zemljište u pitanju, cene su identične u prve dve zone, dok je u trećoj znatno niža. Za stanove i poslovne zgrade najviše cene su u Majdanpeku, dok je porez na kuću najveći u Donjem Milanovcu”, navodi Todorović i dodaje da će odluka postati punovažna tek nakon verifikacije na sednici Skupštine opštine, koja bi trebalo da se održi najkasnije do 30. novembra. U suprotom, u narednoj godini bila bi primenjivana odluka iz 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *