U narednoj godini više para za poljoprivrednike

BOLJEVAC,BOR- Programom mera podrške poljoprivrednim proizvođačima, Opština Boljevac je za subvencioniosanje poljoprivrede u ovoj godini izdvojila pet  miliona dinara. Na poslednjoj sednici Opštinskog Veća doneta je odluku o subvencionisanju programa tri udruženja u iznosu 200 hiljada dinara.

Jedno od njih je udruženje iz Valakonja Bukovo koje planira da naredne godine počne proizvodnju organskog meda. Zato želimo da unapredimo njihov rad, I stvorimo mogućnosti za organizovanje novih, kako bi zajednički  povećali proizvodnju”, rekao je Slađan Đimiš, zamenik predsednika Opštine Boljevac.

 Na taj način izdvojena podsticajna sredstva u ovoj godini su utrošena.

Zadovoljni smo, jer je interesovanje poljoprivrednika bilo veliko, žao  nam je ,međutim, što neki nisu uspeli da konkurišu za podsticajna sredstva, ali imaju mogućnosti da to učine u narednoj godini”, dodao je Slađan Đimiš.

Opština Boljevac u narednoj godini planira povećanje finansijskih sredstava za  subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Nacrtom opštinskog budžeta za 2021. predviđeno je da za te namene bude izdvojeno sedam do osam miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *