„Vodovod“ smanjuje dugove

BOR-U poslednje tri godine dugovanja, najviše za utrošenu električnu energiju, u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ se smanjuju. Samo pre dve godine negativan saldo, pre svega, po osnovu kamata zbog neplaćanja električne enrgije, iznosio je 143 miliona dinara, prošle 89, a ove godine se očekuje da će dug biti smanjen na 40 miliona, od toga 28 miliona je kamata.

U dogovoru sa gradskom upravom, problem velikih dugovanja Vodovod  rešava proširenjem delatnosti.

Osnovna delatnost nam je snabdevanje Bora i okolnih sela zdravom pijaćom vodom. Da bismo smanjili finansijske gubitke počeli smo da održavamo atmosfersku kanalizaciju, povereno nam je i održavanje rasvete i fontana. To nam, svakako, povećava prihod, koji je u prošloj godini iznosi 370 miliona dinara“, ističe Goran Pavić,direktor JKP „Vodovod“ u Boru.

Da bi se konačno rešio  problem dugovanja, u saradnji sa gradskom upravom u „Vodovodu“ preduzimaju brojne mere.

„Gradsko rukovodstvo pregovara sa resornim ministarstvima da bi nam otpisali kamatu i ukoliko je moguće potišemo ugovor o reprogramu starih dugova“, dodao je Goran Pavić.

Ukoliko se postignu dogovori sa resornim ministarstvima, dugovanja Vodovoda bi se značajno smanjila što bi, po ceni Gorana Pavića, ovom preduzeću omogućilo pozitivno poslavanje. Dugovi za utrošenu električnu energiju u borskom „Vodovodu“  gomilaju se već petnaestak godina. Uprkos svim dosadašnjim pokušajima, oni su počeli ozbiljnije da se smanjuju tek 2018 godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *