U Narodnoj biblioteci održana promocija knjige „Pužopis“

0

BOR-U Narodnoj biblioteci u Boru održano je književno veče i promocija knjige „Pužopis“ Ane Đusić iz Kragujevca. U knjizi je autorka opisala planinarska i alpinistička iskustva sa saputnikom Vladimirom Pavlovim iz Bora, koja je doživela osvajajući vrhove širom Evrope. Pužopis predstavlja svojevrstan dnevnik avantura, koje su dvoje planinara, počeli upravo iz Bora.

Stalno su nam rasle ambicije tako da smo stigli do visina od četiri hiljade i 500 metara. Nije bitna samo visina nego i zahtevi koje postavlja pred vas planina. Svake godine smo menjali mesta i ta knjiga prati ta naša putovanja šest godina“, rekla je Ana Đusić.

Najviše su ih,kažu, impresionirali Alpi i Dolomiti, a u sećanju su im ostala i brojna mesta širom Italije,Švajcarske, Austrije…. Putovanja su trajala i po 25 dana.

„To je zaista  zanimljiv način života.Za  šest godina mi smo bili zajedno možda i pet stotina dana“, dodao je Vladimir Pavlov.

„Najveći je izazov živeti  sa nekim 25 dana u automobilu“, dodaje kroz smeh autor Ana Đusić.

Knjiga je objavljena 2022. godine, a napisala, ju je zbog, kako autorka kaže, svoje dece kako bi ih upoznala sa čarima planinarenja i mestima koje je posetila. Knjiga po svemu sudeći neće imati nastavak, zbog epidemije kovida nemoguće je bilo šta planirati, dodaju Ana i Vlada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *