U obdaništu „Crvenkapa“ počela zamena stolarije

0

BOR-U ovoj godini značajna finansijska sredstva uložena su u renoviranje objekata Predškolske ustanove “Bambi“ u Boru. Na taj način uslovi za rad će u svim vrtićima biti značajno poboljšani.

Tri obdaništa opremljena su novom stolarijom, a počela je zamena i u poslednjem – Crvenkapi. Reč je o projektu Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, čija je vrednost četiri miliona i tri stotine hiljada dinara. Novac za  zamenu stolarije je obezbeđen 85 odsto iz republičkog, a preostala sredstva iz budžeta Grada Bora. Očekuje se da će radovi biti završeni za dva dana.

U sklopu projekta Ministarstva za demografiju i populacionu politiku u planu je da se dvorište Crvenkape opermi novim mobilijarom. Takođe u narednoj godini ovo najstarije  borsko obdaništu dobiće i nov spoljni izgled, jer je predviđena termoizolacija krova i sanacija fasade. Ovo sveobuhvatno renoviranje je od izuzetnog značaja za ovaj objekat, jer je sagrađen još 1967. godine i skoro pola veka, osim tekućeg održavanja, u njega se veoma malo ulagalo. Osim uređenja svih vrtića, u Boru je pri kraju i izgradnja još jednog novog, a u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za evropski vrtić. Na taj način biće rešen još jedan gorući problem, a to je lista čekanja na kojoj se sada nalazi oko 350 mališana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *