U OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju igrom obeležavaju dečiju nedelju

Kao i svake godine Dečija nedelja se tradicionalno obeležava prve nedelje u oktobru. Cilj je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, i na prava da odrastaju u što boljim uslovima. Dečja nedelja obeležava se i u osnovnoj školi u Krivelju, selu  nadomak Bora.

Pod sloganom „Neću da se brigam hoću da se igram“ učenici Osnovne škole  Đura Jakšić u Krivelju raznim sadržajima obeležiće predstojeću Dečiju nedelju. A da će sve biti u  znaku igre , što i priliči njihovom uzrastu,deca su pokazala već prvog dana.

Na početku Dečije nedelje,novina su bili animatori sa kojima   su se učenici  družili ,a najviše igrali.

„To je bila naša originalna ideja baš zato što je cela dečija nedelja vezana za igru. Pripremili smo još  lutkarsku predstavu Pepeljuga  i izložbu radova i na kraju deca su dvorište ukrašavali kredama u boji“, rekla je pedagog Milica Jovanović.

„Novina ove godine je i što su u programu učestvovala i deca sa učiteljicama iz izdvojenih odeljenja, dodao je direktor Branimir Dević.

Do kra ja Dečije nedelje osnovci iz Krivelja  prpremaju još mnogo interesantnih sadržaja, kreativne radionice, maskembal, igre bez granica i izložbu fotografija. Važno je  samo da se oni u Dečijoj nedelji  druže, igraju, zabavljaju, a naravno i ponešto nauče.

Igrom obeležavaju dečiju nedelju, 3. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.