Počela nova akademska godina na Tehničkom fakultetu u Boru

BOR – Manifestacijom „Open day“ na Tehničkom fakultetu u Boru počela je nova akademska godina. Svečanost za diplomce i brucoše upriličena je u amfiteatru, a nakon toga najmlađi studenti imali su priliku da bolje upoznaju fakultet i u razgovoru sa starijim kolegama i profesorima saznaju šta ih tokom studija očekuje. Prvog dana nove akademske godine brucošima su podeljeni indeksi, a studentima koji su prošle godine okončali studije tradicionalno su uručene diplome.

„I ovog puta na svečanosti smo uručili indekse, diplome i nagrade najboljim studentima i profesorima jubilarne nagrade. Ovaj dan je odlučna prilika za brucoše da upoznaju fakultet, saznaju šta im je na raspolaganju i postave pitanja koja ih muče uoči početka studija. Poruka za sve njih jeste da smo mi uvek tu i da im stojimo na raspolaganju za sve što im je potrebno, a svakako im svima želim puno uspeha na fakultetu“ – istakla je Nada Štrbac, v.d. dekana Tehničkog fakulteta u Boru.

Prošle akademske godine diplomirala su 152 studenta, odbranjeno je šest magistarskih i 32 master rada, doktoriralo je 12 studenata, a 20 je završilo specijalističke studije. Tehnički fakultet u Boru osnovan je pre 55 godina, od kada je na osnovnim akademskim studijama diplomiralo 2837 studenata.

Počela nova akademska godina na Tehničkom fakultetu u Boru, 3. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.