U Osnovnoj školi u Krivelju održan seminar o profesionalnoj orijentaciji

KRIVELJ, BOR-U osnovnoj školi Đura Jakšić u Krivelju kod Bora u toku je seminar o profesionalnoj  orjentaciji za nastavnike i pedagoške asistente čiji  je cilj  da se pomogne deci, posebno iz osetljivih grupa da nastave dalje školovanje i izaberu odgovarajuće zanimanje. Deo aktivnosti se realizuju od prošle godine kroz podršku učenju u određenim predmetima, obuku za rad na računarima i komunikaciju sa roditeljima kako bi podržali decu prilikom biranja zanimanja. Novina u programu su realni susreti  koji podrazumevaju  direktno upoznavanje dece sa svetom rada.

Zadatak nastavnika u osnovnoj školi u Krivelju je da  dete od malena usmere prema zanimanju koje je za njega najbolje,da utvrde  kakve su njegove mogućnosti, koja su mu interesovanja I zajedno sa roditeljima donesu pravilnu  odluku.

Ovaj seminar,koji finansira Evropska Unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije se sprovodi u sklopu “Projekta za uključivanje ugroženih grupa uz istovremeno jačanje socijalne kohezije u Boru”. Donacija za realizaciju projekta iznosi blizu million 770 hiljada dinara,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.