U ovoj godini u planu 50 novih preduzetničkih radnji

BOR-Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru organizovaće  narednih dana besplatnu obuku za lica zainteresovana za subvencije za samozapošljavanje. Dvodnevna obuka je obavezna za sve one koji nameravaju da otvore preduzetničku radnju, a konkurs će biti otvoren u februaru.

Pozivam  nezaposlena lica zaintersovana za otvaranje radne da se prijave savetniku za dvodnevnu obuku obuke koja je obavezna, jer bez nje ne mogu da konkurišu.Iznos je sada 250 hiljada dinara  po nezaposlenom licu i njegova je obaveza  da radnja bude otvorena godinu dana“, rekla je Lidija Načić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala u Boru.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Bora predviđeno je da se za zapošljavanje u 2020.godini izdvoji 30 miliona dinara, od toga pet miliona za samozapošljavanje. Uz subvencije iz republičkog budžeta,  očekuje se da će, zahvaljujući ovoj meri, oko 50 ljudi u Boru osnovati preduzetničke radnje ili neki drugi oblik organizovanja. Iskustva iz prošle godine pokazuju da su Borani veoma zainteresovani  za samozapošljavanje.  Veoma je važno istaći da više od polovine Borana, koji su otvorili  preduzetničku radnju nastavljaju da rade i nakon prve godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *