U planu asfaltiranje 40 kilometara gradskih ulica

BOR- Predstavnici saveta gradskih mesnih zajednica u Boru dogovorili su se da ne izvlače redosled uređenja ulica, kao u seoskim sredinama, već da asfaltiranje počne od najugroženije u severenom delu grada. Za ove namene iz opštinske kase izdvojeno je stotinu miliona dinara.

„Dogovoreno je da asfaltiranje počne od Brezonika, od najugroženije mesne zajednice. Ako izvođač radova ima kapacitete krenućemo i iz suprotnog pravca, iz Banjskog Polja i nastaviti po redu ostale mesne zajednice da ne bi selili mehanizaciju i gubili vreme“, rekao je predsednik Skupštine opštine Bor Vidoje Adamović.

Brezonik je po površini jedna od većih gradskih mesnih zajednica. Članovi saveta su, kao i u ostalim mesnim zajednicama, odredili prioritetne ulice za asfaltiranje.

„Rubni delovi naselja su najugroženiji i to je naš prioritet za sada. Kako su nam obećali, dobićemo asfalta za pet kilometara i uspećemo da završimo sve što smo zamislili“, rekao je predsednik Saveta MZ Brezonik Sava Prvulović.

 Osim asfaltiranja, što je i najveći posao, planira se nasipanje rizlom sporednih puteva i krpljenje udarnih rupa.

„Prvo planiramo krpljenje udarnih rupa u svim mesnim zajednicama da bi uspostavili bolju komunikaciju, a odmah će početi i pokretanje asfaltne baze“, dodao je Adamović.

U gradu ima 13 mesnih zajednica i u svakoj će biti asfaltirano po tri kilometra ulica i upotrebljeno po 800 kubnih metara rizle. Posao asfaltiranja ulica na tenderu je dobio zaječarski Štrabag, a nasipanje puteva rizlom pripalo je Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ u Boru. Očekuje se da će nasipanje rizlom početi tokom ove nedelje, a asfaltiranje ulica od 20. marta. Krajnji rok za završetak uređenja ulica u gradu i selima je četiri meseca, ali očekivanja su da će posao biti završen mnogo ranije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *