U planu izgradnja elektrane na biomasu u Majdanpeku

MAJDANPEK – Članovi Opštinskog veća u Majdanpeku danas su drugi put odložili usvajanje Nacrta Odluke o formiranju javne ustanove za sport i fizičku kulturu Sportski centar Majdapek. Na današnjem zasedanju bilo je reči o dosadašnjim aktivnostima opštine Majdanpek i učešću u IPA 2 programima prekogranične saradnje sa Rumunijom i Bugarskom, a u okviru ciklusa 2014-2020. U saradnji sa Rumunijom Majdanpek se u jednom od četiri projekta pojavljuje kao vodeći partner. Reč je o projektu koji se tiče unapređenja uslova za bolju zdravstvenu zaštitu, dok je bugarskoj opštini Bobov Dol Opština Majdanpek prateći partner u projektu „Podsticanje sportskih aktivnosti među mladima“.

Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek, informisao je članove Veća i o pismu o namerama kompanije „Acterm Group“ iz Praga o projektu izgradnje elektrane na biomasu, snage 5 megavata, na području Majdanpeka.

Razmotrena je i inicijativa nadležnog ministarstva za uspostavljanje savetodavnih tela roditelja na opštinskom nivou, usvojena Odluka o dodeli 20 učeničkih i studentskih stipendija  u školskoj 2016/2017. godini, a pokrenuta je i inicijativa za proširenje groblja u Donjem Milanovcu, što je jedan od većih komunalnih problema u gradu na Dunavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *