U prošloj godini u Boru smanjen broj nezaposlenih

BOR- Krajem januara na evidenciji borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje je devet hiljada 300 nezaposlenih, što je za blizu 280 više nego u decembru prošle godine. Broj nezaposlenih na području filijale Bor je u blagom porastu, uglavnom, zbog isteka ugovora na određeno vreme između poslodavaca i zaposlenih, što je uobičajeno.

Od ukupnog broja nezaposlenih u Boru je oko četiri hiljade, Negotinu dve hiljade, Majdanpeku hiljadu 700 i najmanje u Kladovu više od hiljadu 500“, rekla je Lidija Načić, direktor NSZ, filijale u Boru.

Broj nezaposlenih na kraju 2020. je oko devet hiljada i manji  je u odnosu na prethodnu godinu, jer su mnogi našli zaposlenje u kompaniji Ziđin Koper Bor, a delimično i zbog brisanja sa evidencije.

S obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji, dobri rezultati pri zapošljavanju na nivou borske filijale Nacionalne službe postignuti su i zahvaljujući repubičkim merama, od kojih su najznačajnije subvencije za samozapošljavanje, pomoć poslodavcima za zapošljavanje osoba posebno iz kategorije teže zapošljivih. Takođe, prvi put je realizovan i program „Moja prva plata“, organizovan uz pomoč Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.