U srednjim školama ostalo 130 slobodnih mesta

BOR-U četiri borske srednje škole u 2021-2022 godini biće upisano 360 đaka, dok je  preostalo  još  više od 130 slobodnih mesta. Najviše u Ekonomsko trgovinskoj 51, u Gimanziji 36,Tehničkoj 25 i Mašinsko elektrotehničkoj šest. Najveći broj  učenika upisao je smer po prvoj želji, jer je bio veliki izbor zanimanja.

U Gimnaziji Bora Stanković u Boru, predviđena su dva društveno jezička smera po 30 učenika,  upisano je 35, a na prirodno matematičkom smeru, ostalo je 11 mesta. Slobodnih mesta ima i u preostalim školama

U Ekonomsko trgovinskoj školi u kombinovanom odeljenju, trgovac kuvar, ostalo je 11 mesta. Za turističko hotelijerskog tehničara, deset slobodnih, ekonomsko tehničara sedam, komercijalistu 23. Smerovi za rudarske tehničare i tehničara za digitalnu grafiku popunjeni, a za zanimanje pekar ima 25 sobodnih mesta. U Mašnisko elektrotehničkoj školi ostalo je samo šest mesta za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje“, rekao je koordinator rada srednjih škola Milovan Božović.

Za one neraspoređene drugi upisni krug je 16 jula. Od dokumentacije je neophodno podneti prijavu za upis, svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, uverenje o završnom ispitu, izvod iz matične knjige I lekarsko uverenje. Osnovnu školu u Boru završilo je 378 đaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *