U toku konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja

BOR-Grad Bor je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u ovoj godini. Za te namene iz gradskog budžeta opredeljeno je šest miliona dinara, milion više nego prošle godine. Od ukupnog  iznosa, za proizvodnju medijskih sadržaja izdvojeno je pet miliona 950 hiljada i 50.000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim i naučnim skupovima.

Konkurs je otvoren do 24.aprila i odnosi se na projekte koji ćese  finansirati od prvog juna do 30.novembra“, rekla je Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru.

Maksimalam iznos za koji se može konkurisati je 800 hiljada dinara,a minimalan je 100 hiljada dinara. 

Prošle godine nam je sugerisano da napravimo što veći raspon u iznosima kako bi stručna komisija mogla da proceni koji projekat će i u kojoj meri podržat“, dodala je Milena Stanojković.

Zakonom o javnom informisanju i medijima predviđeno je da lokalne samouprave imaju slobodu i same  određuju prioritetne oblasti  koje će biti realizovane kroz  projekte.

„Međutim,mi nismo želeli da ograničavamo medije na bilo koji način, već smo im ostavili da sami izaberu prioritetne oblasti“, naglasila je Milena Stanojković.

Pravo učešća na konkurs imaju izdavači medija koji su upisani u registru medija kao i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja  a koji imaju dokaz da će on biti realizovan putem medija koji je registrovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *