U toku prijava za instruktore za predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova

BOR – Republički zavod za statistiku objavio je poziv zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao instruktora za popis stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će se sprovesti u oktobru. Prijava je moguća isključivo popunjavanjem elektronskog obrasca na web sajtovima zavoda za statistiku i to do 3.jula. Kandidati moraju ispunjavati opšte i posebne uslove, a za njih će biti organizovani obuka i testiranje.

Opšti uslovi koje kandidati moraju ispuniti su: da su srpski državljani, punoletni, imaju najmanje srednjoškolsko obrazovanje, da nisu osuđivani, a poseban i najznačajniju uslov je poznavanje rada na računaru. Velika razlika u odnosu na prethodni popis je da se sve radi elektronski, bez papira. Podaci iz popisa će se koristiti isključivo u statističke svrhe. Njih će koristiti naučne institucije, nadležni u Vladi Srbije, u ministarstvima i lokalnim samoupravama… Popis je usklađen sa metodologijom Evropske Unije” rekao je povodom objavljivanja javnog poziva za popisivače načelnik Odeljenja Zavoda za statistiku u Zaječaru Slaviša Ćirić.

Javni poziv za popisivače biće raspisan 22.jula i trajaće do 5.avgusta. Procena je da će za predstojeći popis, za područje borskog i zaječarskog okruga biti neophodno 80 instruktora i oko 550 popisivača, a samo za Bor 120 popisivača i 20 instruktora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.