U toku rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju na Borskom jezeru

0

Borsko jezero je omiljena destinacija mnogih turista tako da su obližnja naselja tokom letnje sezone izuzetno živa, a mnoge vikendice su preuređenje za smeštaj gostiju. Kako bi se meštanima i njihovim gostima omogućio ugodan boravak neophodna su ulaganja u infrastrukturu, pre svega u puteve, elektro i vodovodnu mrežu. Iz tog razloga, u naselju preko puta Auto kampa sanira se postojeći vodovod koji nije moga da zadovolji potrebe stanovnika za pijaćom vodom.

BORSKO JEZERO – U vikend naselju Borsko jezero, nadomak Auto kampa u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže. Radnici JKP „Vodovod“ saniraće 310 metara vodovodnih cevi kako bi se uspostavilo stabilno snabdevanja pijaćom vodom za oko 70-tak kuća i omogućilo dalje proširenje mreže. Posao bi trebalo da bude završen za najviše mesec dana, a potom će ova trasa biti asfaltirana.

U ovom naselju je prošle godine započeta sanacija vodovoda, ove godine nastvaljamo posao. Ulažemo u uređenje jednog od najomiljenijih borskih izletišta, kako bi meštani i njihovi gosti imali sve uslove za ugodan boravak u neposrednoj blizini Borskog jezera“ istakao je Vukoman Vranić pomoćnik gradonačelnika Bora koji je obišao radilište.

Ove građevinske sezone u planu je i zamena vodovodnih instalacija u obližnjem naselju Savača, gde će biti postavljeno oko 400 metara nove mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *