U toku remont u majdanpečkoj toplani

0

Protekla grejna sezona je i u Majdanpeku, kao i u celoj Srbiji, zbog lošeg vremena trajala nešto duže, do početka maja. Odmah po gašenju kotlova u JKP „Majdanpek“ počeli su remontni radovi, pre svega, na delovima dotrajalog toplovoda, kako bi se spremno dočekala naredna zima.

MAJDANPEK – Protekla grejna sezona je i u Majdanpeku, kao i u celoj Srbiji, zbog lošeg vremena trajala nešto duže, do početka maja.

Odmah po gašenju kotlova i okončanja izuzetno uspešne grejne sezone, u Javnom komunalnom preduzeću za proizvodnju i isporuku toplotne energije „Majdanpek“ počeli su remontni radovi, pre svega, na delovima dotrajalog toplovoda, kako bi se spremno dočekala naredna zima.

Radimo na sanaciji toplovoda, gde je tokom protekle zime dolazilo do proboja. Uz već zamenjen dobar deo toplovoda, u dužini od oko dva kilometra, nove podstanice i pre svega još jednu toplanu na biomasu i komprimovani gas, sagrađenu u gornjem delu Majdanpeka, nadamo se da ćemo i naredne zime imati uspešnu grejnu sezonu“, kaže Đorđe Roškić, v.d. direktora  JKP „Majdanpek“.

Tokom ovog proleća, u novoj toplani je obavljen probni rad, tako da će od 15. oktobra biti i zvanično puštena u pogon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *