U toku sanacija hale za prodaju mlečnih proizvoda

0

BOR- Sanacija dela hale za prodaju mleka i mlečnih proizvoda na Zelenoj pijaci u Boru je u toku. Ovaj prostor je, po nalogu inspekcije, zatvoren dok se ne otklone svi nedostaci.

Po nalogu inspekcije moramo da očistimo, okrečimo, ofarbamo tezge i postavimo odgovarajuće osvetljenje“, rekla je izvršni direktor AD Centroistok Bor Slavica Stojanović.

U prostorima za prodaju mleka i mlečnih proizvoda na većim pijacama postoje rashladne vitrine. Na borskoj ih za sada nema, ali je u planu da se obezbede.

Frižidere planiramo, ali nemamo finansijskih sredstava.Imamo nekoliko vitrina iz zatvorenih objekata i njih moramo da saniramo i prilagodimo prostoru. Pošto je račun u blokadi sada ne možemo to da radimo“, dodala je Slavica Stojanović.

U delu za prodaju mlečnih proozvoda za sada postoje samo klima uređaji, što naravno nije dovoljno pogotovo tokom letnjih meseci. Dok se ne obezbede rashladne vitrine, biće preduzete druge mere.

Merićemo temperaturu u hali svakog dana. Imamo dve klime i u skladu sa zakonom , kada je spoljna temperatura visoka, radićemo do 11 sati“, naglasila je Slavica Stojanović.

 Naloženo je, takođe, da po završetku sanacije prostora za prodaju mleka i mlečnih oproizvoda na borskoj Zelenoj pijaci, svaki  prodavac ,osim mlečne karte, mora da ima i rešenje o proizvodnji sira.

 Preostali veći deo objekta na Zelenoj pijaci takođe decenijama  nije renoviran. Posebno je problematičan krov koji prokišnjava, ali u Centroistoku za sada ništa ne  preduzimaju zbog blokade računa. Jedino što mogu je što češće pranje i održavanje higijene u i oko objekta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *