U toku uređenje atarskih puteva u selu Zlot

0

Najobimniji posao koji, ovih dana očekuje radnike borskog komunalnog preduzeća, kada je reč o uređenju atarskih puteva je u selu Zlot. Ovo borsko selo ima najdužu mrežu nekategorisanih puteva. Agregati se posipaju po prioritetima, a na osnovu zahteva meštana. Posao je u toku u rejonima „Stopanja“ i „Dubrava“.

ZLOT – Nasipavanje rizlom atarskih puteva u selu Zlot je počelo. U prvom ovogodišnjem ciklusu, u ovom selu biće iskorišćeno oko 1.500 kubika agregata, ali su potrebe i veće jer na području Zlota ima blizu 480 km lokalnih puteva. Radovi su u toku u rejonu „Stopanja“ na deonici koja spaja ovaj i zaselak „Dubrava“. Mehanizacija JKP „3.oktobar“ će uređenje nekategorisanih puteva u Zlotu završiti za dvadesetak dana, a potom se ovaj posao nastavlja u Brestovcu, na Borskom jezeru i na nekoliko lokacija u gradu.

Uredićemo sve atarske puteve koji vode do domaćinstava, koji spajaju rejone. Sve to u dogovoru sa meštanima i u skladu sa njihovim zahtevima odnosno prioritetima. Zlot je kao najprostranije selo dobilo najveću količinu materijala. Kada je reč o asfaltiranju seoskih puteva ovaj posao je u toku u Brestovcu i Metovnici, a potom se putari sele u Zlot gde će novim slojem asfalta biti presvučeno sedam kilometara puteva“ rekao je Marko Nikolić pomoćnik gradonačelnika Bora prilikom obilaska zlotskog zaseoka gde se uređuju putevi.

Za prvi ciklus posipanja obezbeđeno je osam hiljada kubika rizle za sva borska sela. Transport, priprema terena i raspoređivanje materijala se sa 30 miliona dinara finansiraju iz gradskog budžeta, a kompanija Ziđin Koper donira 20 hiljada kubika agregata koji se raspoređuje po rejonskim putevima za godinu dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *