Osme sportske igre mališana u Metovnici pored Bora

0

Učenici nižih razreda većine borskih osnovnih škola i jedne škole iz Zaječara okupili su se i ove godine na Sportskim igrama mladih u Metovnici pored Bora. Cilj je pre svega bilo druženje mališana, a sportski rezultati su bili u drugom planu.

BOR – Više od 250 mališana, učenika nižih razreda osnovnih škola iz Bora i škole „Đura Jakšić“ iz Zaječara, učestvovalo je na Sportskim igrama za decu u školi „Stanoje Miljković“ u Metovnici pored Bora. Ovo takmičenje održava se u osmi put i za cilj ima promociju bavljenja sportom i druženje dece.

Učenici su se takmičili u igrama brzine i spretnosti. Sportski rezultati nisu bili u prvom planu, već druženje, razvijanje timskog duha i upoznavanje sa vršnjacima iz drugih škola.

„Afirmacija sporta i druženje su najbitnije aktivnosti i one su primarni cilj ove manifestacije. Grad Bor redovno učestvuje u ovakvim aktivnostima i ovo nije jedina manifestacija koja se organizuje. Slične aktivnosti smo imali i nedavno a očekuje nas i regionalno takmičenje u okviru karavana prijateljstva i radosti. Nastojaćemo i u narednom periodu da sprovodimo razna sportska takmičenja u cilju održavanja zdravlja učenika i njihove zaštite“, rekao je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća u Boru.

„Učiteljsko društvo se trudi da decu uputi na sport, kao i na sve druge aktivnosti. kao i prethodnih godina imali smo veliku pomoć od lokalne samouprave i kompanija koje posluju u Boru. Naravno, prvenstvene su škole, posebno ova u Metovnici koja se već osmi put prihvata da bude domaćin. Deci je ovo izuzetno značajno, za njih ovo nisu samo igre već i mini ekskurzija i način da se kroz igru druže“, naglasila je Aleksandra Katić iz Učiteljskog društvo Bor.

„Vreme nas je poslužilo. Deca se dobro provode, njih 250 je prisutno. Osmi put smo domaćini, samo smo prošle godine imali pauzu zbog nemilih događaja u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Novina to što je učešće uzeo veći broj dece iz seoskih osnovnih škola nego do sada“, rekao je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

Kompanija „Srbija Ziđin Majning“ i ove godine izašla je u susret najmlađima i pomogla organizaciji svečanog ručka za učesnike, učitelje i prisutne roditelje.

„Srbija Ziđin Majning, kao društveno odgovorna kompanija, u fokus podrške lokalnoj zajednici lokalnoj zajednici stavlja podršku deci i mladima. Zbog toga smo se i ove godine, u okviru kampanje podrške deci i obeležavanja 1. juna, Međunarodnog dana dece, uključili u aktivnosti koje mogu doprineti srećnijem i zdravijem detinjstvu mališana.

Zadovoljstvo nam je da i kroz manifestaciju „Sportske igre 2024″ možemo da još jednom ukažemo na značaj sporta u razvoju dece i da zahvalimo Učiteljskom društvu i mesnoj zajednici sela Metovnica na trudu da okupe decu od 1 do 4 razreda svih borskih osnovnih škola.

Mi ulažemo velike napore doprinesemo boljim uslovima u kojima se odvija proces nastave borske dece. Svake godine ulažemo sredstva u adaptaciju i rekonstrukciju seoskih osnovnih škola i školskih igrališta. Samo ove godine smo uložili preko 3.5 miliona dinara u rekonstrukciju zgrade đačke kuhinje i ambulante u selu Metovnica i oko 9 miliona dinara u adaptaciju dečjeg igrališta u školi u Brestovcu“, rekao je Džou Bin, menadžer ESG sektora „Srbija Ziđin Majning“

Organizatori Sportskih igara bili su Učiteljsko društvo Bor i mesna zajednica Metovnica, u saradnji sa Gradom Borom i kompanijom Srbija Ziđin Majning.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *