U Zaječaru održana predpremijera predstave “Kazabalkan”

ZAJEČAR – Predstava “Kazabalkan” nudi sećanje na ono što smo prošli devedesetih godina prošlog veka, ali se ne obračunava sa određenim ljudima, pojavama i narodima već prikazuje besmisao događaja iz kojeg smo izašli trajno oštećeni. Međutim, ljubav kao najveća pokretačka snaga prevazilazi najveće životne probleme.

Predpremijera predstave “Kazabalkan” održana je uz sve mere zaštite, od merenja temperature, dezinfekcije do održavanja propisane distance, a publika je sve vreme bila pod maskama. Baš reakcija publike na predstavu trebalo je da bude smernica reditelju da li u predstavi nešto treba menjati do premijere i da li je ansambl uradio dobar posao.

“Zaječarsko pozorište živi na neki drugi način, obnavlja se, što je dobro za pozorište Svako pozorište koje se obnavlja donosi neku svežinu gradu i opšte repertoaru. Videli ste kakva je reakcija publike bila na ovoj zatvorenoj predpremijeri. Ja sam zadovoljan, glumci su zadovoljni. Ništa ja tu ne bih menjao, ni sebe, ni pozorište“, rekao je nakon predpremijere, reditelj predstave Irfan Mensur.

Glumci željni igranja pred publikom takođe su zadovoljni prijemom predstave kod publike, ali i celokunim radom na predstavi imajući u vidu celokupnu situaciju sa kovidom i uslovima u kojima je ona nastala.

Glumica, Viktorija Arsić istakla je da je zadovoljna radom na predstavi i da joj je ovo drugi put da sarađuje sa Irfanom.

„Odlična je bila atmosfera i ja volim da radim sa Irfanom jer je on neko ko zna šta hoće i od predstave i od glumaca, tako da je lako raditi, brzo smo završili i mislim da je i publika zadovoljna“.

Da je sve išlo glatko, potvrdio je i Miloš Đuričić, koji u predstavi igra Mika.

„Pravo da vam kažem nije bilo naporno. Mi smo ovaj komad završili i pre nego što smo očekivali. Bila je sjajna atmosfera, evo ja sam 14 godina u ovom pozorištu i ovo je možda na ovoj predstavi bila najkopletnija atmosfera. Nije bilo nikakvih ni kreativnih trzavica i vrlo brzo smo sve završili i vrlo brzo smo zapravo shvatili da mi imamo gotovu predstavu. Nakon ove predstave shvatili smo i kako publika doživljava ovu predstavu i spremni smo za nova iskušenja i nadam se dug život ove predstave”.  

Osim Viktorije i Miloša, u predstavi su igrali i Miloš Tanasković, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Ivana Bartunjak, Nataša Petrović i Hana Milošević.

Planirano je da premijerom predstave „Kazabalkan“ bude zatvoren 29. Pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“, koji bi trebalo da u Zaječaru bude održan od 16. do 23. oktobra, ukoliko epidemiološka situacija sa korona virusom to dozvoli.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *