BOR – Nedu Ilić, učenicu sedmog razreda Osnovne škole „3.oktobar“ i Anđelu Kolar, maturanta Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru, primio je danas, povodom osvajanja republičkih nagrada iz srpskog jezika, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima. Neda Ilić na Republičkom takmičenju u Tršiću osvojila je dve prve nagrade, na „Čitalićima“ i u poznavanju gramatike.

„Još od prvog razreda sam počela da se pripremam za takmičenja i nije mi teško, ali nisam očekivala nagradu na“ Čitalićima„, kaže Neda Ilić.

Visoko treće mesto u Tršiću osvojila je i gimnazijalka Anđela Kolar.

„Uz puno rada i odricanje, uz pomoć mentora i stručnih ljudi i onda se možemo nadati uspehu“, dodala ova izuzetno vredna i nadarena učenica.

Neda Ilić i Anđela Kolar su ponos svojih škola, ali i Grada Bora, zato će lokalna samouprava i u narednom periodu nastaviti da pomaže i ostalim učenicima da krenu njihovim putem, rečeno je na prigodnom prijemu.

U znak zahvalnosti za postignuti uspeh gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, Nedi Ilić i Anđeli  Kolar poklonio je knjige Slobodana Jovanovića „Bor i okolina“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.