Učenički parlament borskih gimnazijalaca

BOR –  Gimnazija „Bora Stanković“ u Boru, osim nastavnih aktivnosti kroz koje edukuje đake, godinama održava i rad Učeničkog parlamenta. Članovi Učeničkog parlamenta danas su realizovali još jednu ativnost, simulaciju parlamenta Narodne skupštine.

Učenički parlament zaista ima puno aktivnosti, a jedna od njih je upravo simulacija rada Republičkog parlamenta. Deca su imala ideju da donesu dva nova zakona, sami su se organizovali, odlučili koji će to zakoni biti i to im je bilo jako interesantno. U stvari, pokušavaju da nauče šta znači zakonitost, kako se donose zakoni, što je jako dobro za srednjoškolce jer će oni danas-sutra da se uključe u društveni život„, kaže Miljana Golubović direktor Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.

Gimnazijalci su se odlično snašli u ulogama političara koji se argumentima bore za uvođenje novih zakona.

Učenici mnogo vole kada radimo ovakve simulacije, dugi niz godina se to realizuje i uvek budu različiti zakoni. Danas vodimo raspravu o uvođenju dualnog obrazovanja i vojnog roka za žensku i mušku populaciju„, kaže Nađa Mišić predstavnik Učeničkog parlamenta.

Prema rečima Miljane Golubović, cilj ovakvih aktivnosti je da se na praktičan način deci pokaže kako funkcioniše svet odraslih i da se, bar na dan, zamenom uloga, nađu na mestu na kome će u budućnosti svakako biti, na mestu odrasle društveno odgovorne ličnosti.

Učenički parlament borskih gimnazijalaca, 18. decembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=FYAQ1rsiPUc

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.