Učestali problemi vodosnabdevanja u Majdanpeku

MAJDANPEK – Poslednjih dana učestali su prekidi u vodosnabdevanju Majdanpečana koje u Javnom preduzeću „Vodovod“ objašnjavaju, pre svega, činjenicom da usled intenzivnih radova na Površinskom kopu, kroz koji prolazi vodovodna trasa, dolazi do oštećenja cevovoda.

Mi smo kompaniji  „Zijin“  poslali geodetski snimak cevovodne trase koja prolazi kroz rudnik, kako bi  prilikom izvođenja radova imali to u vidu. Očekujemo  da po završetku radova na izgradnji  pomoćnih puteva, čime će biti odvojen saobraćaj običnih i teških vozila za prevoz rude, ne bi trebalo da bude više sličnih havarija“,  kaže Slobodan Krajić, v.d. direktora „Vodovoda“.

Kao drugi razlog Krajić navodi bilans vode u vodozahvatu  „Pustinjac“  i najavljuje ugradnju uređaja koji bi trebalo da pokažu da li je gubitak na magistralnom vodu, ili na gradskoj vodovodnoj mreži, gde, takođe, usled potresa od miniranja dolazi do pucanja starih čeličnih vodovodnih cevi.

Za razliku od najvećeg broja Majdanpečana, priključenih na novi vodovod, potrošači koji se snabdevaju sa starog vodovoda, a njih je oko 15 odsto, imaju uredno vodosnabdevanje. Uz to veliku prednost predstavljaju i čista izvorišta, tako da je hemijsko tretiranje vode minimalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.