Udruženje građana „Village – Pokret za razvoj istočne Srbije“ obeležilo deceniju rada

BOR – Udruženje građana „Village – Pokret za razvoj Istočne Srbije“, osnovano  je 10. novembra 2007. godine, u cilju očuvanja posebnosti i kulturnih tradicija opštine Bor i istočne Srbije i promocije multikuturalnosti kao najveće vrednosti ovog kraja. Kako je istaknuto na svečanosti povodom jubileja, desetogodišnji rad udruženja obeležile su brojne manifestacije: javni skupovi i tribine, seminari, realizovani su projekti iz različitih oblasti, kako bi se široj javnosti unutar i van granica zemlje predstavili suživot, zajedništvo i različitosti, prirodne lepote, turističke atrakcije, kulturna i istorijska baština i tradicija stanovništva sa ovog podneblja.

Za ovih deset godina održano je više od 30 manifestacija, sa više od dve hiljade učesnika iz zemlje i inostranstva. Na koncertima i manifestacijama bilo je više od 4000 gledalaca. Za budućnost planiramo iste aktivnosti. Udruženje broji preko 50 članova, volontera i aktivista koji rade na ruralnom razvojuVukosav Antonijević, predsednik upravnog odbora Udruženja građana „Vilaž – Pokret za Pokret za razvoj Istočne Srbije“.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici organizacija i udruženja iz Srbije, kao i iz Makedonije, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Koristim priliku da čestitam jubilej i da istaknem da je naša uspešna saradnja započeta na našem internacionalnom festivalu Vučkovci 2010. godine,  a tokom godina proširena i na saradnju KUD-ova Brestovac i Šarbanovac sa našim kulturno umetničkim društvima „Panonija“ iz Tuzle i „Behar“ iz Maoče u opštini Brčko“, ističe Samit Selimović, predsednik Skupštine KUD-a „Sevdah“ iz Vučkovaca.  

Ciljevi udruženja i posle deset godina rada ostali su isti: razvoj i unapređenje civilnog društva, socijalne svesti radi povećanja zaposlenosti kao osnovnog preduslova za opstanak seoskih sredina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *