Ugradnja ventila u šahtama

BOR – Uoči predstojeće grejne sezone radnici Toplane u Boru ugrađuju prekidne ventile, pre svega, na kritičnim mestima na magistralnom vrelovodu. Reč je o složenijem poslu zbog kojeg i šahte duže vreme ostaju otvorene, što izaziva nezadovoljstvo kod građana. Jedna od takvih je i šahta na magistralnom vrelovodu u blizini naselja Novi gradski centar. Posle desatak dana, očekivanja su da će ovi radovi biti završeni do kraja nedelje.

„U ovoj šahti veliki problem je voda koja nadolazi i to nam otežava i usporava posao. Moraćemo da betoniramo šahtu, ali ubrzaćemo radove“, rekao je vd direktor Toplane u Boru Darko Milićević.

Osim na magistralnom vrelovodu kod Novog gradskog centra radnici Toplane ugrađuju prekidne ventile i u ostalimi delovima gradana. Na taj način u slučaju kvarova biće smanjen broj korisnika bez grejanja, ali i vreme punjenja i pražnjenja mreže, što je bio i najveći problem prilikom sanacije proboja.

„I u naseljima Metalurg i na Selišt ugradićmo ventile na kritičnim mestima na sekundarnoj mreži kako bi zimu dočekali što spremnije“, dodao je Milićević.

Tokom leta radnici borske Toplane završili su remont kotlova, pri kraju je sanacija podstanica, počelo je i punjenje mreže radi otklanjanja proboja. Prema procenama više od 90 odsto planiranog remonta je završeno tako da će po svemu sudeći Toplana u Boru biti spremna za početak još jedne grejne sezone.

[iframe frameborder=“0″ width=“0″ height=“0″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37lx97″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *