BOR- Vanredna situacija u Zlotu, Tandi, Luki i Gornjanu i Bučju je ukinuta pošto je stanje u ovim borskim selima, uglavnom, normalizovano, rečeno je na današnjem sastanku Opštinskog štaba za vanredne situacije. Vanredne mere u pet borskih sela uvedene su pre više od dve nedelje, jer su neki rejoni u brdsko planinskim područjima zbog velikih smetova bili zavejani.

„Malo smo odužili vanrednu situaciju, jer smo čekali da se putevi očiste do svih domaćinstava“, rekao je zamenik predsednika opštine Bor Saša Vukadinović.

Za vreme januarskog talasa borski komunaci su, uz kompletnu mehanizaciju, bili angažovani danonoćno. Raščišćavali su sneg, kažu, i do poslednje kuće, a najkritičnije je bilo u selima u severnom delu opštine.

„Ove godine smo očistili najviše rejonskih puteva, ostala su nam samo dva rejona koja nismo u potpunosti raščistili. Pre svega nam je važno bilo da osposobimo lokalne puteve“, istakao je direktor JKP „3. oktobar“ Dalibor Orsovanović.

I ostale službe su, uglavnom, funkcionisale bez značajnijih problema tako da se život u gradskim, ali i seoskim sredinama odvijao bez većih teškoća.

„Zaista bi pohvalio sve subjekte koji su doprineli da se situacija u gradu i selima što pre stabilizuje. Naša opština je jedna od retkih u Srbiji u kojoj je normalno funkcionisalo snabdevanje vodom, toplotnom i električnom energijom“, dodao je na kraju Saša Vukadinović.

Narednih dana meteorolozi najavljuju novi ledeni talas. Borske službe su i dalje u pripravnosti, a u Javno komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru kažu da su i ovoga puta u potpunosti spremni. Mehanizacija je ispravna, na zalihama ima više od stotinu tona soli, a pristigla je nova količina agregata, čulo se na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *