Ulaganja u razvoj sela prioritet

BOLJEVAC- U strategiji razvoja boljevačke opštine narednih nekoliko godina sela su prioritet,tako da će značajna sredstva biti usmerena na unapređenje  komunalne infrastrukture, pre svega, vodovodne mreže. Bez vode, sistema za navodnjavanje nema ni razvoja sela i poljoprivrede.

Imamo urađene projekte za sva sela u kojima nema vode, ali i obećanje države da će kroz program vlade  omogućiti njihov brži razvoj”, rekao je Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac.

Putna infrastruktura je veliki problem Opštine Boljevac, jer su sela razuđena i ima puno zaseoka, pa je veoma teško sve zahteve meštana rešiti brzo I efikasno. U nadležnosti lokalne samouprave je održavanje 800 kilometara seoskih puteva.

 “Izdvajamo od 15 do 20 miliona za rekonstrukciju atarskih I poljoprivrednih puteva”,dodao je Marjanović.

Zamene elektromreže, je takođe jedan od prioriteta razvoja sela u boljevačkoj opštini, jer je postojeća stara i dotrajala. Lokalna samouprava u Boljevcu značajnu pažnju posvećuje sanaciji I rekonstrukciji   kulturnih institucija, zatim obogaćivanju kulturnih i sportskih sadržaja, ali i rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih crkava u selima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *