Većina osnovnih i srednjih škola u Boru i okolnim selima je renovirana i preuređena u poslednje četiri godine. Ove godine prioritet je bio objekat u kome su smeštene tri gradske škole, ali se radi i u selima gde se uređuje pet objekata osnovnih škola.

BOR – Grad Bor je iz budžeta i ove godine izdvojio značajna sredstva za uređenje škola u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

Prema rečima Aleksandra Bogosavljevića, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, najznačajnija investicija je u tri osnovne škole Branko Radičević, Sveti Sava i Vidovdan gde se završavaju radovi ka rekonstrukciji krova i ugradnji termo fasade, čime će se sanirati najveći problemi u ovim školama, jer su krov i fasada bili u veoma lošem stanju. Za ovu namenu izdvojeno je 65 miliona dinara.

Takođe uređuju se i škole u seoskim mesnim zajednicama, krov na školama u Metovnici i Brestovcu, u školi u Gornjanu menja se stolarija i uređuje enterijer i rekonstruiše škola na Kobili u Zlotu.

S obzirom na to da Grad Bor godinama izdvaja sredstva za nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, dodatna ideja u narednom periodu je da se za njih organizuju besplatna studijska putovanja u zemlji ili inostranstvu, kako bi se dodatno motivisali na postizanje još boljih rezultata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.