Ulica „Moše Pijade“ noćas zatvorena za saobraćaj zbog obeležavanja horizontalne signalizacije

0

Ulica „Moše Pijade“ u Boru će noćas biti zatvorena za saobraćaj zbog obeležavanja horizontalne signalizacije. Na ovaj način, kažu nadležni, izbegavaju se zastoji u saobraćaju i ubrzava proces rada s obzirom na to da će putari raditi tokom noći kada je i znatno niža temperatura.

BOR – Zbog obeležavanja horizontalne signalizacije Ulica „Moše Pijade“ u Boru biće zatvorena za saobraćaj večeras od 22 do 8 sati narednog dana. Nadležni u Gradskoj upravi su odlučili da se ovaj posao u najfrekvetnijoj ulici u gradu obavlja u noćnim satima da ne bi bila ugrožena bezbednost saobraćaja.

Prošle godine smo obeležavali ovu ulicu danju, što je uslovilo izvesne probleme u funkcionisanju saobraćaja. Da bi smo to izbegli ove sezone horizontalnu signalizaciju ćemo ovde označavati noću, kao što smo i ustalili praksu da se ulice peru tokom ovog perioda dana, kada je znatno smanjen intenzitet saobraćaja„, napomenuo je Marko Nikolić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Ove nedelje je završeno obeležavanje pešačkih prelaza, kao i strelica za usmeravanje saobraćaja na svim ulicama. Obeležavanjem linija završava se prvi ciklus obeležavanja saobraćajnica u gradu, a nakon toga biće označene i zone škola, kao i taksi i bus stajališta negde u septembru, najavljuju nadležni.

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je sedam miliona dinara, a posao je, kao i prethodne godine, poveren boljevačkoj firmi „Obeležavanje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *