Uspešno realizovan završni ispit u Boru

0

Nakon testova iz srpskog jezika i matematike, koje su učenici rešavali prethodih dana, danas je realizovan i treći test, iz izbornog predmeta. Najveći broj đaka opredelio se za biologiju, zatim za geografiju i istoriju, a onda i za hemiju i fiziku.  

BOR – Izradom trećeg testa iz izbornog predmeta, mali maturanti završili su polaganje završnog ispita. Realizacija testa počela je u 9 i trajala do 11 sati, a kao i prethodne dva dana, na teritoriji Grada Bora sve je proteklo po planu, bez ikakvih problema.

Izlaznost učenika je, kao i prethodna dva dana, bila sto odsto. Preliminarni rezultati biće poznati sutra, a u subotu 22. juna deca će moći da podnesu žalbe i prigovore, ukoliko smatraju da je to potrebno. U utorak, 25. juna, na portalu Moja srednja škola, biće objavljeni i konačni rezultati završnog ispita, nakon čega sledi popunjavanje liste želja za upis u željenu srednju školu, elektronskim putem ili u pisanoj formi u samoj školi“, rekao je Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

Testove iz srpskog i matematike rešavali su svi učenici, a treći je bio predmet po izboru. Najveći broj đaka opredelio se za biologiju, zatim za geografiju i istoriju, a onda i za hemiju i fiziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *