Ulice i trgovi uskoro dobijaju nove nazive

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj, 45. sednici sva tri predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu, od kojih će se jedan naći pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici.

Usvojen je predlog odluke o utvrđivanju naziva trgova i ulica na teritoriji grada Bora, prema kome bi više od 500 ulica u Boru i okolnim selima, trebalo da dobije naziv. Javna rasprava i podnošenje predloga je završeno sredinom prošle godine, a spisak sa nazivima ulica poslat je nadležnim institucijama i nakon manjih ispravki, dobijena je mogućnost da uđe u dalju proceduru na lokalnom nivou.

Usvojena je i odluka o stipendiranju i nagrađivanju sportista, kojom je predviđena godišnja stipendija od 6.500 dinara za 10 uspešnih mladih sportista starosti od 14 do 19 godina, kao i nagrade za sportiste koji osvoje jedno od prva tri mesta na olimpijskim igrama, svetskom, evropskom ili balkanskom prvenstvu i za klubove za osvajanje državnog, regionalnog ili evropskog klupskog prvenstva.

Članovi veća usvojili su i rešenje o upućivanju gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića na službeni put u Republiku Češku, gde će on o trošku organizatora boraviti 16. i 17. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *