BOR-Borski komunalci obično početkom januara čiste sneg i probijaju smetove. Ove godine situacija je potpuno drugačija. Nakon božićnih i novogodišnjih praznika, pojačano čiste grad, prazne kontejnere, odvoze deponije, čak i orezuju drveća. Po nalozima Odeljenja za planiranje i razvoj biće orezano desetak stabala.

„Sada je pravo vreme da se takvi poslovi završe, jer nema vegetacije. Orezujemo drveća koja ugrožavaju rasvetu, objekte ili prolaznike“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

Proteklih dana radnici Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“ u Boru uspeli su da uklone većinu divljih deponija, ali i da isprazne gotovo sve kontejnere.

U sklopu ove akcije jednog dana smo radili „udarnički“, vraćali smo se i po više puta u pojedine delove grada. Posle toga smo imali redovne ekipe koje su dežurale za praznike, tako da su svi kontejneri prazni ili poluprazni“, dodao je Orsovanović.

U sklopu higijene u planu je i pranje ulica. Za sada to nije moguće, ističe Orsovanović, jer je temperatura noću u minusu, pa postoji opasnost da se na ulicama stvori led što bi moglo da ugrozi bezbednost u saobraćaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *