„Upoznajte Borski okrug“

BORSKI OKRUG – Fejsbuk stranica „Upoznajte Borski okrug“ postavljena je pre nekoliko godina u cilju promocije, pre svega kulturno-istorijskog nasleđa ovog dela Srbije, koje nije dovoljno poznato domaćoj, a posebno međunarodnoj javnosti. Osim o temama iz oblasti istorije i kulture, na ovoj stranici su objavljene i priče, legende, opisana prirodna bogatstva Borskog okruga, znamenite osobe i zanimljive činjenice o ovom kraju. Pokretač stanice je master istoričar Miloš Petrović iz Donjeg Milanovca, poznavalac istorije, kustos i učesnik mnogih tribina posvećenih proučavanju prošlosti Borskog okruga.

Želim pokazati svetu, ali i nama koliko je bogata naša istorija. Naš kraj je nažalost slabo nasaljen, a mladi naraštaji su malo zainteresovani za prošlost. Od vremena Rimskog carstva do 19 veka, a posebno sa početkom rudarenja Borski okrug je obilovao značajnim dešavanjima u prošlosti koja nisu dovoljno promovisana“ naglasio je istoričar Miloš Petrović.   

Kako bi sadržaj Fejsbuk stranice „Upoznajte Borski okrug“ bio što kvalitetniji novi članci se objavljuju periodično na nekoliko dana. Podaci se, prema rečima autora prikupljaju iz pouzdanih izvora kao što su arhivi i članci iz novina.   

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *